Allt är Dennis fel

Det har väl knappt undgått någon att det dragit förbi två rejäla oväder de senaste veckorna. Den sista, Dennis, ska dra vidare idag men tydligen kommer en ny till helgen, ett namn på E blir det troligtvis.
Vem döper dem? Finns det en myndighet för sånt? Vissa oväder berör ju hela Europa, är det EU som väljer namn då?

Hur som helst så härjade Dennis rejält här från söndag kväll, hela måndagen och tisdagen. Absolut inte att jämföra med västra sidan av vårt land, tex Borås fick regn så det verkligen räcker och blir över. Den biten slapp vi, mest blåst.

Så i måndags då. Efter lunch var planen att åka till Willys så på med kläder, samla ihop matkassarna att stoppa inköpen i och den här gången fick jag med inköpslistan!

Går ut till bilen och inser att Dennis ställt till det… En plåt från vårt tak hade blåst loss och farit i väg sju meter ner. Rakt på min bil. Eller vi tror den kommer från vårt tak, lite svårt att se hur det ser ut sju meter upp.

Träffat taket på bilen och sedan snurrat vidare längs bakdörr, framdörr och framskärm.
Min fina lilla bil.
Ringer T som förnuftigt säger att det går att laga, tur att du inte stod där för det hade säkert varit betydligt värre.
Och han har ju så rätt.

Väl hemma igen blev det ett helt gäng telefonsamtal; är det hemförsäkringen eller bilförsäkringen? Svaret på det var bilens försäkring. Inser att jag har vagnskadegaranti kvar på bilen* och då är det inte mitt försäkringsbolag utan vagnskadegarantin som kickar in. Ringer dit.

6875 kr.
Ja, det är självrisken och vad jag kommer få betala för Dennis har nog inga pengar till mig.
Surt, finns mycket kul man kunde gjort för de pengarna. Och hade jag inte haft vagnskadegaranti utan helförsäkring så hade självrisken varit 3000 kr…

Det är bara att inse att vind är starkare än man tror. Läste i tidningen att en hel vägskylt blåst bort mellan Strängnäs och Eskilstuna och hamnat på en bil. Det behöver alltså inte vara så att plåten satt dåligt fast, får vinden tag har det ingen betydelse och man läser ju att hela tak blåst av när det stormat som värst.

Det är bara att betala och se glad ut. Det tar tid att få allt klart men v14 ska den lämnas in. Kunde lämnat den redan på måndag men jag får ingen lånebil, det ingår inte i den där summan, så väljer att vänta till v14 för då är T bortrest och jag kan ha hans bil.

*vagnskadegaranti har man oftast i tre år när bilen är ny. Under den tiden har man bilen halvförsäkrad just för att vagnskadegarantin tar det som en helförsäkring annars innebär.

Annons

6 svar to “Allt är Dennis fel”

 1. Annika Says:

  BILHELVETE och sura pengar, jag har också skrivit om det idag. Men för oss blev det betydligt dyrare än för dig. VISST suger det med bilar, och att deala med försäkringsbolag.
  I ditt fall är det ju en freak accident och det är i sanning inte roligt alls. Men tänk om du hade stått där, tanken svindlar … USCH så hemskt. Så du måste tänka att det hade kunnat gå så mkt värre.
  ISCH. hemskt.

  Ja, vem döper stormarna? Samma hos oss, där det främst är orkaner som har namn. Men även snödrabbningar. Men ngn sådan har vi inte haft iår.
  GILLAR inte hård blåst, tycker det är otäckt på många sätt.

  • Brysselkakan Says:

   Ja, tur att jag inte stod där! Och tycker synd om er och er bil… Hoppas det löser sig smidigt även om det kommer kosta.
   Ja, vem döper stormar och oväder? Hård blåst är inte kul, man är rätt liten mot vädrets makter.

 2. Eva Says:

  Det är vädertjänsterna i det land där stormen börjar som döper dem. I det här fallet är det väl Storbritannien eller Irland som har döpt stormen.

 3. Karin Says:

  Vad tråkigt med bilen. Jag satt på ett plan och landade mitt i Dennis framfart i Manchester. Det var halvroligt. Mådde illa och kände mig yr flera timmar efter den landningen.

  Stormen innan, Ciara, gjorde att vårt larm trodde att alla fönster stod öppna. Vi var i Asien och fick samtal från larmbolaget som frågade om de skulle ringa polisen. Vi avstod och ringde en granne istället. Huset stod kvar men vinden hade fått fönsterrutorna att skallra så mycket (dragigt engelskt hus) att larmet trodde de öppnats.

  • Brysselkakan Says:

   Hua… har landat i extrem vind en gång och det var inget jag vill uppleva igen.
   Tur att det bara var skallrande rutor och inget annat! Nu blåser det här igen men betydligt mindre än Dennis och numera står min bil s långt bort från huset som det går, vi har ju en stor parkering för si så där sex bilar förutom där min bil brukar stå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: