Spöken, förfall och en smart sak

Våren tuffar på men kallare än vad jag vill att den ska vara.
Vi kör en lista!

Som spöken
Den senaste veckan har det varit risk för frost på nätterna här, skrev om det förra veckan. Så varje kväll går jag ut och förvandlar mina blomkrukor där ute till små spöken! Tror det blir sista kvällen idag, det ska bli varmare!

Förfall
Detta med att mest vara hemma, inte träffa folk och skrutta runt i mjukisbyxor mest gör ju inte att man direkt piffar till sig. Jag har nästan slutat att sminka mig, ibland när jag åker och handlar men det händer att jag åker iväg utan smink.
Och T behövde klippa sig redan i slutet av februari men han säger nu att han sparar till långt hår… Vi får väl se vad det blir av det, jag tog hans trimmer i helgen och rakade bort de där hårstråna som växer i nacken så han ser lite mindre ovårdad ut.

Lagad
T bet av en tand för cirka två veckor sedan, den lagades förra veckan men det fanns tydligen två hål till så just nu är han hos tandläkaren igen, denna gången blir det att borra och bedövning. Får väl hem en man som sluddrar!

Så han väntar
Om någon undrar hur det går med mellansonens axel och OP så väntar han. Han har en op-tid men just nu hänger allt på att vissa papper ska komma fram. Det blir en dyrare OP och då måste hans region godkänna, det gjorde de för två veckor sedan men lagen säger att de måste skicka beslutet med vanlig post till regionens kansli som i sin tur måste skicka med vanlig post till kliniken… Så sonen väntar, i morgon har det gått två veckor sedan första vanliga brevet skickades. Sedan kan man ju undra varför det ska vara vanligt brev… Betydligt större risk att ett sådant kommer bort än ett mail.

Skurade och skurade
Vi tänker sälja vår stora Weber-grill, den används sällan och vi har verkligen inte behov av en så stor grill. I söndags tog jag tag i att rengöra den. Rent ut sagt skitjobbigt…
Men kom på den briljanta idén att vissa delar faktiskt gick in i vår ugn och att vi har pyrolysrengöring. Så in med dessa saker och körde pyrolysen! Ut kom rena saker som var helt fria från sot jag inte ens fick bort med Svinto!
Men lite mer rengöring av det som inte går in i ugnen behövs så bara att skrubba vidare innan den hamnar på Blocket.

20200514_150005

Äntligen
Enda sedan allt med pandemin startade har det varit omöjligt att få tag i alcogel. Men i förra veckan så stod det en pall i butiken! 500 ml för 69 kr så inte ens dyrt.
Japp, köpte en och fyllde några småflaskor att ha i bilen och handväskan, bra att ta till när tvål och vatten saknas.

Smart
Varje söndag pratar vi med sonen i USA. Han mår bra och bor i en del av sin delstat som fått öppna upp mer än övriga delar av delstaten, de har knappt haft några smittade alls. Så nu känner han sig lite friare.
Men han berättade en helt annan intressant sak: USPS, det vill säga USA:s motsvarighet till Postnord har en smart tjänst. Om man anmäler sig till den så känner deras postsorteringssystem av att man har det, scannar brevet och skickar ett e-mail med bild på brevet och då vet man att det finns i brevlådan nästa dag! Och då sonen så sällan får post, och får gå en bit till sin brevlåda,  tyckte han att det var en utmärkt tjänst, nu kan han gå till brevlådan de dagar han vet att han fått post.

Det var veckans lista!
Hoppas ni alla mår bra.
Hoppas ni hittar ljuspunkter i denna konstiga värld.
Håll avstånd och tvätta händerna.

Annons

2 svar to “Spöken, förfall och en smart sak”

 1. Annika Says:

  Ni har så kallt ännu, brrr. Ja, vi har då ingen värme heller, det är då säkert. Maken till pissig maj får man leta efter.

  VISST förfaller man i denna tillvaro. Absolut. Sminkar mig bara på fre och lördagar. BARA för att jag bestämt mig för det. Och idag ska jag till Target ffg sen krisen kom. Skiter i smink. Åker bara dit i mina träningskläder, haha. Sen får de åka i tvätten direkt då jag kommer hem.
  Men det ska bli kul att komma till Target. HAHA.
  Vi har inga frisörer ännu att ens besöka, så mitt hår är inte fint. Peters vildvuxet. Jag ska försöka fixa hans också, precis som du med T.

  det är lättare även här att få tag på saker man inte fick tag på tidigare. Hittade också alcogel senaste ngn på mataffären, så jag köpte en stor flarra.
  Toa och hushålls är det också lättare att hitta nu. Som sagt, ska spana in Target om en stund, hehe.

  OOOO visste inte det om USPS, så bra att de gör SÅ. Amazon fotar då de lämnar ett paket, så att man ska se att det kommit. MEN jag visste inte att denna tjänst finns hos posten. Det är mkt smart!!!

  • Brysselkakan Says:

   Ser ut som att värmen kommer nästa vecka och jag hoppas den stannar!
   Man förfaller verkligen! Vi kan ju gå till frissan, bara T som verkar gjort en grej av att inte klippa sig!
   Här är det också mer av allt i matbutikerna nu, har tom sett jäst de senaste två veckorna!
   Lite kul att du inte visste detta om USPS! Sonen var lite sur att det tog tre år innan han upptäckte det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: