Snart slut och lite bilder

Har varit på väg att skriva detta inlägg massor av gånger men något kommer mellan och så glömmer jag bort det. Denna blogg börjar likna en fisk på torra land, något som ligger och kippar efter luft för att överleva.
Borde jag ge upp? Det tänker jag mycket på ska ni veta och har så gjort i många år nu. Ni är färre och färre som läser. Och kommentarer, ja de är också få, kommer från si så där fyra-fem personer på sin höjd.

Men tanken med detta inlägget var att summera maj, som snart är slut, och bjuda på lite bilder!

Halmstad
Vi besökte ju Halmstad i början av månaden, samma helg som jag besökte Sofieros slott.
Staden bjöd på trevliga skyltar med peppande citat. En restaurang med goda burgare och trevlig personal. Och en annan med god indisk mat. Och så en gata med små mysiga hus, kollade upp priserna och de var inte billiga om man säger så…

Så klart!
Och när jag ändå befann mig på västkusten fick det ju så klart bli en tripp till Gekås!
Hittade för en gångs skull kläder till mig själv och så fyllde jag på med basvaror som tandkräm, pumpakärnor, solroskärnor, oliver, trosskydd mm.

Sist på bollen?
Och tror banne mig vi var sist med att få ut våra utemöbler! Men nu är de på plats och har hunnit bli fulla av gult pollen sedan jag skurade dem. Och jag har också, äntligen, fått ner blommor i krukorna.

Ständigt…
Och så har det börjat… hela sommaren är det något som faller ner från våra lindar. Fröer, små torra saker från när bladen slår ut, vissna bitar från blomningen, frökapslar och så löven.
Men vi gillar dem ändå!

Premiär!
Maj har också bjudit på cykelpremiär! Det vill säga jag cyklar ute varje morgon, om det inte spöregnar, istället för på motionscykeln! Sen premiär i år på grund av att gatorna sopades sent.

Plums
I torsdags la vi i båten! Det föregicks av att vi tidigare skurat båten invändigt och också monterat tryckknappar till de nya gardinerna jag sytt.
Och eftersom det i helgen varit lite för kallt för att åka båt, enligt oss, så fikade vi i båten vid bryggan! Och T skurade skrovet.

Planerar
En ny karta är inköpt! Och en USA-resa planeras!
Helt nytt område för oss så det ska bli spännande! Och har du tips om den delen av USA lyssnar jag gärna.

Lite annat
Vi har också hunnit med att besöka sonen i Linköping, där jag målade element, lagade lunchlådor och T och sonen var på tävling (alltså T som tävlade och sonen som caddie).
Och jag noterade att de som sköter boule-banan utanför sonens balkong tar detta väldigt seriöst.

Och så har jag fastnat i broöppning några gånger, så klart!
Och en son har fyllt år, idag faktiskt, när han befinner sig på Irland!

Det var lite av det som hänt i maj!
Hoppas att sommaren kommer med besked snart, det har varit lite kyligt.
Önskar er en fin söndag, det lilla som är kvar av den!

Annons

8 svar to “Snart slut och lite bilder”

 1. Stella i italien Says:

  Som jag redan sagt tidigare när du talat om att sluta blogga: jag kommer att sakna dina inlägg. Men jag förstår också att du kan ha tröttnat. Jag ser det också som ett tecken påatt du nu har funnit det liv som passar dig bäst (hoppas jag i alla fall) och däri ingår inte blogg-skrivandet. Hur som helst ska det ju vara något positivt att blogga! –
  Tack för inspiration att besöka Halmstad! Min bästa väninna och jag träffas varje sommar och jag har grunnat på vad vi skall ha för program i år. Halmstad, ja en liten tur till Halland, låter perfekt.
  Allt gott! – Stella

  • Brysselkakan Says:

   Men kul att jag kunde inspirera till en tripp till Halmstad! Vi åt också på en indisk restaurang, Indian kitchen, mycket god mat! Och mittemot ligger My Feldts (känd från tv) glasskiosk som jag var sugen på men den hade inte öppnat för säsongen än.
   Bloggen… jo, jag vet att du gillar att läsa och du är en av anledningarna till att jag inte redan gett upp.

 2. Stella i Italien Says:

  Vilket fint svar, det värmde! Stella

 3. Annika Says:

  Jag vill inte heller att du ska sluta blogga. HOPPAS du inte gör det. Instagram i ALL ära, men det är inte en blogg. Det är inte ens i närheten. Så jag hoppas verkligen att du orkar ett tag till. FATTAR att det inte är sporrande då kommentarerna är få, men hoppas iaf att du känner för att harva vidare.

  Jag var också extremt sen med utemöbler och plantering i år, precis som du. Desto skönare nu, eller hur.
  Ja, man får verkligen torka de möblerna rena från pollen och ”bösr” från träd och natur hela tiden.

  Mysigt med båten som nu är sjösatt!
  Och jag gillar dina cykelleggings!!!

  SÅ him mysigt att få komma till Maine för er.
  har aldrig varit där, men vill dit.
  Dit och till Vermont.
  Listan, som sagt …

  Men jag älskade upstate NY sååå mkt då vi for runt och kollade skolor åt K, Syracuse och Ithaca. Alltså den road trip vi gjorde från Syracuse till Boston var nog bland det finaste jag gjort. Det var som nordisk natur på sterioder.

  Boston så mysigt, och Cape Cod spenderade vi en natt på, i Hyannisport. Åt världens godaste clam chowder där. Kan kolla upp vad den krogen hette. OCH den borde finnas på min blogg från sommaren 2013 då K gick på NYU och vi for runt i NY och Mass.
  Vi var där i början av aug det året. Du kan säkert leta upp det hos mig.
  Princetown och Chatham var jättefina ställen.
  Spenderera några dagar där om ni har tid.
  Vi hade bara ett drygt dygn är. FÖR kort.
  Blev jättekär i den platsen.

  Ha en fin dag nu och hoppas du känner för att blogga lite till.

  • Brysselkakan Says:

   Men tack Annika! Du har just gett mig förslag på resväg då jag lite kört fast och vi har några dagar till att fylla! Nu ska jag kolla upp att åka förbi Syracuse, Ithaca, Princetown och Chatham.

   Ska se om jag hittar det du skrev om denna resan!

   Mina leggings kommer från Old Navy! Lite kul! Har flera fina därifrån som jag ofta får kommentarer för.

   Bloggen kämpar på!

 4. Annika Says:

  OCH ännu ett tips, försök komma förbi Lake Ontario. GUD så fint det var där. Kan tyvärr inte tipsa om plats, minns inte var vi var då vi kollade in sjön. Men återigen, kolla min blogg från den resan. Vet du, jag har också hört att Thousand Islands i upstate NY ska vara en helt otroligt vacker plats. Som sagt, listan igen …

  MÅSTE själv ser mer av New England. Har hört mkt gott om Rhode Island också. Tror ni har en stor upplevelse framför er.

  Just the Finger Lakes vid Ithaca var väldigt fina, minns jag. SEN kan ni kolla in Cornell som ligger där, ett IVY uni, så fint. Karolina sökte och kom in, på Ithaca college som ligger i stort sett granne med Cornell. En mkt fin del av USA.

  Önskar att jag kunde ge mer tips till dig.

  PS, du måste dokumentera denna resa på din blogg. Även om jag kanske är u Norden själv då ni reser kommer jag att resa ikapp när jag är tillbaka igen. DET var så kul att följa er road trip via din blogg när ni for till Washington State.

  • Brysselkakan Says:

   Men tack för alla tips! Spar dem till nästa resa för det blir inte den vägen vi åker, andra planer dök upp! Men sonen ska ju bor där i tre år så jag räkna med att återkomma.

   Men Maine blir det ju en hel del av! Och några delstater till att lägga på vår lista över besökta.

   Jo, planen är att blogga under resan, vi får se om det blir varje dag men skriva ska jag. Och fotografera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: