Mycket nu

Sommaren är här men värmen, ja den vill sig inte riktigt. Nu klagar jag inte för jag gillar inte när det blir för hett men det får gärna bli några grader varmare än kring +20.

Snurrar
Det är rätt bråda dagar just nu, enormt mycket inför vår USA-resa om några veckor. Kan inte skriva om allt med hänsyn till andra men det känns som att det hela tiden dyker upp ett nytt problem att lösa och jag lär inte andas ut förrän sonen, hans saker och vi är på plats i hans nya hem. Mycket saker som snurrar i huvudet!
Men hyrbil är bokad och alla hotell.

Dyrare
Och ALLT har blivit dyrare kring att resa… Vi brukar hyra bil ca 14 dagar i USA och hämta på ett ställe och lämna på annat, det gör ju att det blir dyrare. I år ska vi hämta och lämna på samma ställe. När vi var i väg 2019 kostade hyrbilen 8 500 kr ungefär, i år blir det nästan det dubbla… Sedan ska den tankas, mat ska ätas och så vidare.
Tur att vi kunnat spara de två åren vi inte åkte till USA pga pandemin.

Premiär!
I lördags blev det åka-båt-premiär för i år! Vi hade med oss mat som T värmde på vår gasolplatta, vi spelade Yatzy och så monterade T hållaren för iPad som vi införskaffat. Lagom till det var F1 satt den på plats!

Popcorn
Tror jag skrev om detta redan förra året: att plantera popcorn!
Japp, helt vanliga som man poppar och förra året använde jag till och med micropopcorn!
När de väl kommer upp går det fort, det är tre dagar mellan dessa två bilder.
Sår man massor blir det som ett prydnadsgräs och färre ger mer som palmer.
Har du testat?

Lilla gumman
Äldste sonen och hans flickvän fick rädda livet på sin ena katt i förra veckan. Lilla Athena fick något slags krampanfall, slutade andas och hjärtat slog inte heller en kort stund. De gjorde hjärt- lungräddning på henne och när hon kom till liv igen åkte de direkt till veterinären. Athena piggnade till rätt fort , prover togs men det gick egentligen inte säga vad det var som hänt. Nu mår hon bra och är som vanligt, dock ska hon bestämt sova i en och samma stol.

Inköpt
I år ska myggen hållas borta! Vi köpte en sån här men har inte hunnit testa den än men de ska vara bra säger de som har en redan. Har du erfarenhet av dem?

Men…
Julskum och påskskum men detta… Minns att de fanns förra sommaren också och de måste ju sålt eftersom de finns i år igen. Snart dyker nog lussebullarna och semlorna upp även i år också. Är det någon som testat dem?
Ur led är tiden!

Nu ska jag läsa lite innan det är dags att börja förbereda middagen, tror banne mig jag sätter mig i hammocken med min bok!
Ha en fin vecka!

Annons

4 svar to “Mycket nu”

 1. Annika Says:

  Ja, allt har blivit så mycket dyrare. Precis allt. Det kommer du att märka då du kommer hit också. Men tänk att det är dubbelt så dyrt med hyrbil sen ni var här förra gången. Helt galet ju. Bensinen är mycket dyrare nu också. Sen märks det att somligt fattas i butikerna, ja det är ännu vajsing på the supply and demand chain. Fast det mesta finns ju, helt klart.
  BRA att alla hotell etc är bokade.
  Jag hoppas att allt ska falla på plats med alla ”hinder” i er väg. Vi ska absolut tro att det blir bra.

  Popcorngräs är jag lite sugen på, men jag tror att ekorrorna kommer att äta upp de opoppade kornen i jorden. HAHA.
  Men jag kan försöka. Inte för att jag vill ha stora majsplantor därute, haha. Men jag tycker gräset ser snyggt ut. KUL att du lyckats, so far!! undrar om rådjuren gillar det??

  Stackars lilla katt, viken tur att de kunde rädda henne.

  OCH juliskum ja, haha. Men GUD!! Min syster skickade en bild på en sån påse till mig! Antar att det är en annan smak på dessa än de vanliga.

  Ja njut av hammock och bok!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, denna resa lär bli dyr men så är det bara.
   Vågar inte andas ut förrän containern är på plats och vi genom säkerhetskontrollen på Arlanda (just den biten känns värst just nu).

   Testa popcorngräs! Jag har inte märkt att rådjuren äter dem, de har nog gott om mat i skogen nu. Läste att någon haft problem med fåglar som pickat upp kärnorna och då satt sån där vit tunn duk för växter över tills de kom upp, det kanske funkar för ekorren också? Hur som helst så är det ju inget dyrt att testa! Du kan ju också ha dem inne tills de kommer upp.

   Ja, sån tur att lilla katten mår bra igen.

   Juliskum smakar hallon och ananas.

 2. Cecilia Says:

  Har också köpt popcorn för att testa att så om jag bara kommer mig för. Vet inte heller om de är känsliga för torka då jag kommer vara bortrest tre veckor i sommar.
  Ja en del saker har blivit fruktansvärt dyrt, vi ska bara inte prata om hur mycket bensin och diesel kostar!
  Hoppas ni får en trevlig resa till USA och att det går bra på Arlanda! Maken ska åka till Storbritannien på söndag och han är rejält nervös över hur det ska gå på Arlanda eftersom han måste ha en hel del bagage med sig!

  • Brysselkakan Says:

   Du får väl hoppas på att det regnar någon gång under de tre veckorna! Eller sätta nya när du kommer hem igen. Men tror majs är tåligt så odla på!
   Det är dyrt och värre blir det nog, mat måste man ju ha och det gäller nog att planera bättre vad man köper framöver.
   Du får gärna berätta hur det var på Arlanda när han åker, oroar mig en hel del för just den biten av resan. Det är ju några veckor kvar till vår resa så jag hoppas på underverk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: