Kras, tre nya och varmt

Dagen innan midsommar och om du frågat för drygt en vecka sedan hade jag sagt att vädret lär bli dåligt men det har ändrats och vi ska få värsta värmeböljan istället, kring +30 i minst tio dagar.
Vad jag tycker om det? Jo, det är lite för varmt enligt mig men fint lär det bli!

Kras
När vi var i Linköping sist så köpte jag på Ikea tre skålar, vi hade redan några av dem och gillar dem så tre till behövdes. Väl hemma så ser jag att den ena har en spricka, tyvärr syntes det inte förrän jag tog bort emballaget. Kontaktade Ikea, som är enormt bra på reklamationer och sånt, och givetvis skickade de nya.
Just det paketet ville inte riktigt komma fram till mig och snurrade runt hos Postnord ett tag, det var i Örebro tre gånger och Strängnäs två gånger innan det kom fram.
Och tyvärr tålde inte paketet den resan… Så ny reklamation och nu är de tydligen inte i lager på ett tag så det blev pengar tillbaka istället.

Torr
Jag har alltid haft fet hud och lätt att få finnar, var en period kring 40-45 års åldern då det var lugnare men överlag fet hud.
Och så nu då… på bara en månad gick jag från fet till supertorr. Och mina hudrutiner, krämer mm funkade inte längre.
Bara att läsa på om torr hud, fråga de som kan (i mitt fall de på apoteket i stan, finns en superduktig tjej där) och hitta ny hudkräm. Och utan doft, klarar inte när det doftar!
Så nu kör jag med dessa plus mandelolja. Och lärde mig att just den oljan gör att man får mindre finnar!
Om det funkar? Jo, det blir sakta bättre tycker jag.
Det är mycket som ändras när man kommer i klimakteriet, mer än jag trodde innan jag hamnade här.

På sjön
I och med att det ska bli så fint väder och varmt i helgen så är planen att vi ska åka ut med båten hela helgen. Nåja, troligtvis inte sova i båten men ut varje dag.
I morgon förmiddag kommer mellansonen hit så vi får invänta honom. Han ska sedan på midsommardagen ta sig till Arlanda för att flyga till Florida på jobb, vidare till Washington DC och blir borta tre veckor totalt.
Så det blir midsommar på sjön för oss! Vi har inga traditioner alls för midsommar så antar att vara ute i båten håller på att bli en!
Har du traditioner? Eller gör di bara något du gillar varje år?

Serie-tips
Just nu ser vi en ny serie på Viaplay (bör finnas på andra platformar om man bo i andra länder): Billy the Kid!
Riktigt bra! Vi har sett alla utom två nu och de lär vi se i helgen.
Gillar hur de inte bara visar det våld han högst troligt levde med utan också människan bakom och hur det blev som det blev. Tydligen ska serien spegla han liv väl.

Ett år
I söndags var det ett år sedan min T opererades för pågående hjärtinfarkt. Det var omtumlande dygn.
Men han mår bättre än någonsin, har fått nya rutiner med träning och kost. Visserligen mediciner livet ut men han har inga biverkningar av dem så det funkar bra.
Vi är båda så tacksamma för att han fick vård fort och att hjärtat inte tog skada trots allt.
Men man inser hur skört livet kan vara.

Tre nya!
Jag insåg väl redan förra sommaren att i princip alla mina sommarklänningar konstigt nog krympt. Så blev så glad när jag hittade en modell som var superskön! Det blev tre totalt! Och ja, de används flitigt!
De är köpta hos Bon’a parte och rätt stora i storleken, jag har M som motsvarar 34/36 hos dem. Och även om det inte riktigt syns så är den i mitten rosa! Och höll på att glömma; alla tre har fickor!

Nu börjar det bli dags att ordna lunch, T jobbar hemma idag men misstänker att han har möte över lunchen och äter under tiden.
Sedan ska jag till Willys, misstänker att det är fler än jag där idag pga dagen innan midsommar.

Annons

4 svar to “Kras, tre nya och varmt”

 1. Annika Says:

  Så perfekt att ni ska ut på sjön i helgen. Det ska ju verkligen ”bli väder”. Jag skulle lovar kvar om jag vore ni ;-)
  Jag ska inte fira midsommar alls.

  Jag ogillar när tempen stiger över 25 i Sverige. Man kommer ju inte undan hettan alls där. Det blir bara tortyr. USCH.
  Sverige är inte gjort för stark hetta, och jag tycker att stark hetta börjar vid 25 därhemma.

  Gillar din klänningar, sååå bra med fickor också. Älskar när kläder har fickor. har några klänningar som saknar sådana, inte bra.

  TACK för serietips. Den kan jag säkert hitta här. Alltid intressant när de går djupt in på personen.

  TÄNK att det redan gått ett år sen infarkten. USCH vad läskigt det var.

  Det är mkt som ändras i klimakteriet, en del till det bättre. Behöver aldrig nästan raka armar och ben längre. Men annat är ju sämre, såklart.
  Vikten som sitter där den sitter tex.

  HA en jättefin midsommar nu!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, det blir skönt att vara på sjön när det ska bli så varmt.

   Håller med dig; allt över 25 är för varmt.

   Fickor saknas för ofta på kjolar och klänningar, mer fickor åt folket!

   Ja, ett år. Och sånt tur att allt gick bra.

   Klimakteriet är mest besvärligt tycker jag, och jo, vikten är en av problemen för det är helt omöjligt att försöka bli av med några kilon.

   En fin midsommar till dig med fast du inte firar!

 2. Stella i Italien Says:

  Vilka snygga klänningar! Det där är min favoritmodell. När temperaturen går över 30 grader och det dessutom ofta är mycket fuktigt går det inte att ha åtsittande klänningar, kjolar, inte ens de tunnaste och fladdrigaste långbyxorna! Ska gå in och kolla upp dem.
  Här ligger dagstemp nu på ca 34 grader och på natten är det 20-23. Nätterna är värst.
  Så härligt med båtturer i värmen! Ni gör nog rätt som inte sover över ombord, värmen blir ju gärna kvävande i kojerna!
  Midsommarafton firades med lunch med mina närmaste svenska väninnor. Jag hade gjort snittar enligt tips från svenska hemsidor, en annan hade fyllt körsbärstomater med en jättegod tonfiskröra, värdinnan hade gjort kyckling I gelé och en supergod tårta efter ett recept från Sverige. Vi inledde med bubbel så klart – allt firande döps i bubbel.
  IKEA är verkligen suveräna på reklamationer och det fungerar perfekt även här i Italien.
  Apropå serier ser jag just nu Inventing Anna, det är fascinerande att se hur denna Anna lyckas dupera människor som man tycker borde kunna genomskåda en sådan person.
  Så skönt att maken inte har några men efter hjärtinfarkten och operationen! Och bra att han skaffat sig nya lite bättre rutiner.
  God fortsättning på midsommaren! Hoppas ni kan njuta fullt ut av det fina vädret som förutspås.
  Stella
  P. S. Här är det katastrof:det har inte regnat på 4 månader, flera viktiga floder är uttorkade, årets skörd av ris och vete är i farozonen, vattnet ransoneras både för lantbruket och i städer och byar. I min och kringliggande kommuner stängs vattnet av mellan kl 22 och 06. Likadant i stora delar av landet. Och det är naturligtvis strängt förbjudet – och belagt med böter – att vattna trädgården, tvätta bilen osv. Det här behövde vi verkligen inte. Som påbröd till Covid och kriget i Ukraina.

  • Brysselkakan Says:

   Hoppas du kan få tag i en klänning för de är supersköna! Kan vara lite utplockat på storlekar men de finns i fler färger och mönster än de jag har, som på deras egna märke så hittar du dem lätt.
   Vi har haft extremt varmt idag så skönt att vara på sjön men även där var det varmt. Och jo, det skulle bli väldigt varmt att sova i båten så gör det hellre hemma i min säng i vårt stenhus!
   Låter som du hade en fin midsommar!
   Tror vi kommer få, tyvärr, lära oss leva med varma somrar och torka. Bra att de förbjuder bevattning på natten och trädgårdar, visst det är tråkigt om växter vissnar men vi överlever utan dem.
   Hoppas du får en fortsatt fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: