Halva har gått och jag bjuder på en lista

Så var vi halvvägs in i februari. Och Alla hjärtans dag. För T och mig betyder det att det är 37 (!!!) år sedan vi träffades. Känns orimligt länge sedan men ändå är det så.
Eller så är det bara en vanlig tisdag med solsken och fågelkvitter som gör att våren känns lite närmare.
Förväntar mig absolut inget speciellt idag men köpte varsin kaka till fika ikväll.

Tänkte i alla fall bjuda på en liten lista!

Serier
Vi började se en ny serie i söndags: Kapningen på Cmore (troligtvis kommer den dyka upp på TV4 så småningom). Precis som titeln avslöjar handlar det om en kapning av ett flygplan. En svensk serie med många bra skådespelare som man känner igen. Vi har bara sett ett avsnitt och än så länge verkar den bra.
Däremot har jag sett alla avsnitten av Det svenska modet på svtplay. En serie om modet i Sverige från 60-talet och framåt och hur det påverkar modet i övriga världen. Sex korta avsnitt och den går att se från hela världen!
Sedan har vi också sett Mitt liv i Rolling Stones. Fyra avsnitt som handlar om en person i bandet åt gången. Riktigt bra! Även denna på svtplay och tyvärr går den bara att se i Sverige men misstänker att fler streamingtjänster över världen köpt in den, det är en BBC-produktion från 2022.

På vift
Förra veckan hängde jag med T upp till Arlanda stad. Han skulle dit på en konferens och då den började tidigt på morgonen valde han att bo på hotell natten innan. Så vi fick en kväll ihop under täcket och även om det var tisdag så fick man tydligen äta ostbågar.
Sedan funderade vi över en av knapparna på fjärrkontrollen, hände absolut ingenting när man tryckte på den men man kanske fick stå för magin själv!

Korkad kork
Dricker man som vi gör Coka cola kan man inte undgått att de bytt kork. Även Fanta, Sprite och en del annat från samma producent har fått denna nya kork.
Tanken är god; korken ska sitta kvar när man öppnar och detta ska då tydligen vara ett sätt att få även korken att bli pantad. Just den biten känns verkligen inte som ett problem men vad vet jag. Hur som helt så är denna kork långt i från bra… Den är svår att öppna, otroligt svår att stänga korrekt (man får liksom trycka den på plats för att det ska bli rätt) vilket gör att den läcker om man inte har flaskan stående och om man väljer att ta loss den, vilket gör det något lättare att skruva dit den, så blir det vassa plastbitar kvar. Och har man som jag svårt med kraften i händerna till och från, ja då är den väldigt besvärlig. Sedan tycker jag att den på 50 cl flaskorna gör att det blir svårt att dricka direkt ur flaskan.
Vi får väl se vad som händer framöver för jag är inte den enda som ogillar korken, långt ifrån den enda! Men om jag fattat rätt ska denna kork införas inom hela EU på alla slags PET-flaskor.

Liten buss
Såg denna lilla röda buss förra veckan! Japp, det är en självkörande buss. Ingen aning om hur det funkar men söt var den. Uppenbarligen kan man boka upphämtning på något sätt. Den stod parkerad utanför Ikea i Barkaby.
Skulle du åka med en sådan om det fanns där du bor? Är säkert hur trafiksäkert som helst men känns lite konstigt!

Elstödet
Finns väl inte en enda svensk som missat allt kring elstödet. Nästa vecka ska det börja betalas ut och är baserat på förbrukning under ett år fram till oktober förra året (om jag minns rätt). Finns mycket som inte är så genomtänkt med detta stöd, tex om man flyttat. För det betalas ut till den som har den elcentralen nu, alltså inte till den som bodde där under den tiden som stödet baseras på. Så vår äldste son, som då bodde i elområdet 4 med högts ersättning och är storförbrukare pga flera datorer mm, får inte stödet på sin förbrukning utan det får hon som bor i hans gamla lägenhet nu. Han får stöd baserat på det som den gamla damen han köpte sin lägenhet av hade och i elområde 3 med lägre ersättning. Helsnurrigt.

Tre år
Här i Sverige har sportlovsveckorna börjat och därmed är det också tre år sedan vi började höra talas om ett nytt virus.
Vad som hände sedan vet vi ju alla men där och då kändes det verkligen märkligt och lite läskigt. Minns att jag trodde att det blåser nog över fort men ack så fel jag hade!
Tacksam för att det kom vaccin så fort ändå, att jag hann få tre sprutor innan jag blev smittad och att vi numera kan leva som vanligt igen, även om jag fortsätter tvätta händerna så fort jag kommer hem och spritar dem när jag är ute bland folk.

Snipp snapp slut, det var den listan det!
Ha en fin tisdag och vecka!

Annons

6 svar to “Halva har gått och jag bjuder på en lista”

 1. Annika Says:

  Alltid så TREVLIGT att hitta ett inlägg från dig här.
  KUL! NU vet jag att du fick vackra rosa rosor igår, härligt. Grattis till 37 år!

  TACK för alla tv-tips! Serien om det svenska modet vill jag verkligen se. Skulle gärna se Kapningen också, med det blir säkert svårare.

  OK så Coke har fått nya korkar hemma? Inte här, här är det samma som det varit länge nu.
  Låter inte så jättekul med att de är bökiga att öppna. Det var väl inga problem med de gamla korkarna, tänker jag? De återvanns tillsammans med flaskan. För de flesta sätter väl på korken igen då de druckit ur?

  Nej, jag skulle inte vilja åka i en sådan där buss, eller bil, där det inte finns chaufför. En dag kommer kan säkert att göra det, men det TAR emot. Gillar det inte.

  Elstödet ja, det verkar halta rejält.

  Ja jösses, tre år sedan covid. TACKSAM över vaccinen, tacksam för att vi är tillbaka i normala gängor igen. Allt var inte bara skit med det, det var väldigt skönt för oss introverta, haha.
  jag med, tvättar händerna så fort jag kommer hem samt har handsprit i väskan.

  Ha en fin onsdag

  • Brysselkakan Says:

   Serien om svenskt mode tror jag du kommer gilla! Stor igenkänning på mycket!

   Vet som sagt inte säkert varför korkarna bytts ut men är det som jag hört så verkar det som de pantas ihop med flaskan för sällan, obegripligt för mig men så kanske det är.

   Elstödet… SUCK vad mycket fel det blivit med det.

   Ja, Covid var en dröm på vissa vis för oss introverta! Vet flera som håller med. Och jag har bestämt mig för att inte krama folk till höger och vänster. Tänker inte börja med det igen.

   Önskar dig en fin onsdag också.

 2. Stella i Italien Says:

  Hej! Nu är det verkligen evigheter sedan jag skickade en hälsning! Men det har liksom inte hänt något – fast när jag tittar i dagboken ser jag att livet börjar bli ganska normalt igen, nästan som före Covid.

  Först av allt grattis till såväl 14 år med bloggen som 37 års äktenskap. Jag glömmer aldrig när jag sattt och sträckläste din blogg från början – och du upptäckte det och frågade vem denna läsare var. Tack för att du fortfarande håller på och skriver!
  – Och 37 års äktenskap är verkligen att gratulera till, tänk så härligt när man träffat den person som man verkligen vill leva med alltid! Jag hade samma tur, och är så tacksam för det.

  Och så en hälsning från min väninna med celiaki i familjen. Hon har inga speciella recept att tipsa om, utan har arbetat om sin egna vanliga recept. Det blir jättebra, säger hon.

  Här i min by har vi haft kalla nätter januari och februari, kring noll grader. Brrr. 17 grader i sovrummet på morgonen (jag gillar i och för sig att sova i svalt rum, med duntäcke och ev. en extra filt). De senaste veckorna har vi haft strålande sol på dagen och sedan en vecka ungefär har vi lite vårkänsla. Mina påskliljor växer så det knakar och är snart färdiga att blomma…

  – Självgående buss, nja, det vill jag nog inte pröva förrän de kört i minst ett år utan olyckor…
  – Tack för tips om tv-program. Hoppas jag kan titta, Modet i Sverige låter intressant. Häromdagen när jag försökte gå in på SVT play fick jag beskedet Access denied. Har inte hunnit undersöka orsaken.
  – Nu lever vi nästan som före Covid, jag har till och med varit på teatern. Men jag (och många med mig) har mask när vi handlar i överfulla shoppingcenter eller sitter i något väntrum tillsammans med obekanta människor. Och handsprit har jag överallt, i bilen, handväskan och lite överallt hemma. Dessutom skall mask alltid användas hos läkaren, på sjukhus och vårdcentral och dylikt. Men det har blivit rutin, man har alltid en mask tillhands, och man känner knappt av den längre. Inga svårigheter att andas!
  Önskar dig och din fina familj allt gott!
  Varma hälsningar
  Stella

  • Brysselkakan Says:

   Tack! Måste bara tillägga att vi inte varit gifta i 37 år utan det var då vi sågs första gången, gifta blir det 34 år i mars. Och jag är evigt tacksam att jag träffade T, han är mitt livs kärlek. Och kul att du också träffade rätt!

   Och jag minns väl när du sträckläste! Och tack för att du inte gett upp på mig, jag är ju långt ifrån så aktiv som då.

   Snällt av dig att fråga din väninna, vi lär oss mer och mer! Och vill hon ha en perfekt pizzadeg vet du vart du ska fråga!

   Låter som vår hos dig! Här har det varit +3, regn och blåst idag, rent ut sagt vidrigt.

   Att svtplay krånglat var något strul i veckan så det ska funka igen, testa! Väldigt många saker som strulat när det gäller Internet i veckan, mycket spekulationer om varför.

   Skönt att vi lever normalt igen, även om jag som rätt introvert kan sakna att ha en ursäkt när jag inte vill ses utan att verka jobbig!

   Önskar dig en fin helg, Stella!

 3. Stella I Italien Says:

  Nu kom jag in på SVT plsy utan trassel. Tack för din info om störningar.
  Stella

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: