Grå onsdag

Vi är snart i mitten av november och just idag är det grått ute, blir liksom aldrig ljust.
Men vi har en ovanligt varm höst och det har jag inget emot.

35 veckor
Detta är vecka nummer 35 som T jobbar hemma. Vi har definitivt vant oss, hittat rutiner och det funkar. Och detta lär ju pågå ett bra tag framöver. T tror att de aldrig kommer gå tillbaka till full tid på kontoret utan att jobba hemma kommer bli det nya normala.

Ökar
Ja, smittan i Sverige och Europa ökar… Får ibland smått panik när jag tänker på det och vi har skärpt till oss och försöker återgå till hur duktiga vi var i våras. Så igår åkte jag till stan och Willys för att handla mat för en vecka framåt. Det gick väl så där… listan innehöll vad den skulle men vissa saker fanns inte så det blir en tur till innan helgen.

Nya rutiner
I går var det dags för första besiktningen av min bil, gick galant så klart. Men nya rutiner; man väntar i sin bil, de kommer ut och hämtar bilen och jag fick vänta utanför på baksidan. En parkbänk fanns att sitta på. Inser att det kan bli kallt för vissa i vinter.

DIY
Snart är det dags för mellansonen att flytta och jag har lagt lite tid på hans ”nya” stolar. Fyra gamla skolstolar, ni har säkert suttit på en sådan många gånger! Jag har slipat bort lacken och betsat dem brunsvarta. Vi mixtrade lite med betsen men hittade fort rätt. Nu återstår matt klarlack, den ska komma till butiken i veckan, och sonen har lämnat i de brunlackade metallbenen på blästring och sedan ska de lackas med genomskinlig lack.
Tror det kommer bli snyggt!

Ägg
Vår hyresgäst J jobbar med distribution av mat och förra helgen fick vi ett flak med ägg som de inte kunde skicka till kunder pga kort bäst-före. Han hade massor av ägg med hem och gav bort till höger och vänster!
Eftersom vi äter rätt mycket ägg var det tacksamt!

Lite kul!
Var på apoteket förra veckan, de hade ett bord med tips på farsdags-presenter och där stod en skylt med lite fakta kring farsdag.
Vet inte hur många som läste den som vet var Spokane ligger men det vet vi! Vår som bor ca 12 mil söderut!
Och sedan visade det sig att flera följare på Instagram visste vad det ligger, en hade till och med nödlandat där.

Ha nu en fin onsdag, var rädda om er, håll avstånd och bjud inte hem folk.

Annons

4 svar to “Grå onsdag”

 1. karin Sjögren Says:

  Ska bli kul att se hur stolarna blir när de blir färdiga.
  R hjälpte mig att dra på ny varp i förrgår och nu är uppknytningen färdig så att jag kan börja väva, ska bli kul.
  Tack för info om toaartiklar, jag kan dock meddela att leta på nätet är inte min grej, så det får bli inköp i butik så småningom, får väl bli IKEA.
  Var rädda om er och ha det gott

  • Brysselkakan Says:

   Ja, vill också se stolarna klara!
   Säg till om du vill ha mer hjälp med att leta saker till badrummet, jag har inga problem med att söka!
   Lycka till med väven.

 2. Annika Says:

  Ja, andra vågen är otäck. SÅ otäck. Har inte märkt av brist på ngt i butikerna , som i våras. DÅ var det ju kris. Men nu är det ungefär som vanligt, förutom att clorox etc är svårt att få tag på. TROR inte att det blir som i våras i butikerna igen, men man vet aldrig …
  Otäckt är det och fallen ökar lavinartat, mer i somliga stater än i andra.

  Vad fint med skolstolarna. Redig kvalitet är det ju onekligen. Minns dem ju. Lär blir supersnygga då du behandlat dem klart.

  Det är bra att du och T hittat funkade rutiner. Precis, jag tror att många arbetsgivare nu upptäckt hur BRA det funkar för folk att jobba hemifrån. DET kommer att bli kvar sedan krisen lagt sig. Då blir det många tomma kontorshus …
  Jag har haft en hemmajobbade make i tio år nu, man vänjer sig. Han har sitt kontor där han sitter och jag har resten av huset. haha.

  Kul att fars dag började i Spokane.

  • Brysselkakan Says:

   Tror inte det egentligen är brist på något här i butikerna heller, råkade bara träffa fel dag på vissa varor helt enkelt. Annars är det välfyllt på ris, pasta, toapapper och handsprit.
   Men smittan ökar och det gör mig livrädd till och från, vissa dagar hanterar jag detta sämre…

   Stolarna kommer bli så coola!

   Ja, det kommer vara många företag som drar ner på sina lokaler. Absolut. T har ju alltid jobbat hemma till och från så vi vande oss fort. Men ingen större skillnad för dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: