Snart helg!

Torsdag kväll och i morgon är det fredag!

Många utan
I lördags åkte vi ner till Linköping. Eller först till Stegeborg i St Annas skärgård. Planen var att ta ur tanken ur mellansonens båt, den som i somras fylldes med diesel istället för bensin… Eftersom den strulade efter detta har T och sonen bestämt sig för att rengöra tanken och lite annat fix. Så dit åkte vi och sonen från sitt håll.
Det har stormat rejält några gånger i vinter men sonens båt är väl inpackad (bild nr 2) och har klarat sig bra. Men värre för många många andra… Båtar helt utan skydd och andra med väldigt trasiga presenningar.

Ibland ska man ha tur!
Så jag lämnar dem där och åker mot Linköping. Slingrig väg i ca tre mil innan man når Söderköping. Och lagom till jag passerat Söderköping ringen sonen:
– Stanna bilen sakta och kör in till kanten, säger han.
– För troligtvis ligger fars mobil på taket.
Och mycket riktigt gjorde den det. T hade bytt kläder och lagt den på taket, han tänkte att nu får jag inte glömma den här. Då låg den ungefär bakom förardörren på taket så den hade rört på sig och det hade nog inte behövts så lång sträcka till innan den ramlat av.
– Tur att du kör så lugnt! sa sonen.
Ibland har man tur!

Sevärda!
Gillar du Lee Childs böcker om Jack Reacher? Då skulle jag rekommendera serien Reacher på Amazon Prime Video. Betydligt bättre än de filmer som spelats in med Tom Cruise, bara det att rollfiguren nu är långt och stor gör enorm skillnad. Åtta avsnitt och vi hoppa på flera säsonger till och det finns ju att ta av. Närmare bestämt 24 stycken plus tre skrivna ihop med Lee Childs bror Andrew.

En annan serie, som nu är inne på säsong tre, är Hjälp vi har köpt en bondgård. Man kan inte annat än gilla Brita och Kalle! Och deras barn, alla djur och projekt! Svtplay och går att se från hela världen.

Hjärtan!
I måndags var det alla hjärtans dag. De bjöds på geléhjärtan till frukost (fast jag åt dem inte då) och även snö utomhus, den regnade som tur var bort under dagen. Och i trapphuset har lampan fått passande kjol i år igen!
Det var också 36 år sedan T och jag träffades!

Gott!
Vi fortsätter på temat godsaker! För hos mellansonen i helgen testade vi OLW:s nya ostbågar med pecorino-ost.
Och nu blev det jobbigt för jag har sedan kanske två år bestämt mig för att jag inte äter ostbågar längre. Men dessa… de tog ostbågarna till en ny nivå!
Kanske tur att de inte finns på Willys där jag handlar men det är väl bara en tidsfråga…

Nu ska vi straxt se veckans avsnitt av Hjälp vi har köpt en bondgård, T ska bara komma ner från vinden efter sin styrketräning.
I morgon är det fredag och vi ska ha gäster på besök! T:s chef och hans fru som bjöd in sig själva tidigare i veckan. Vi har pratat om det länge men pandemin har satt stopp för det. Vi umgicks under åren i Bryssel (men då var han inte T:s chef) och numera bor de i Göteborg.

Hoppas ni får en fin helg!

Annons

2 svar to “Snart helg!”

 1. Cecilia Says:

  Där hade ni tur med mobilen! Min man lade plånboken på biltaket en gång för många år sedan och den trodde vi var borta för alltid, surt med de 2000 kr i kontanter han precis tagit ut! Men efter några timmar ringde en kille som hittat den med allt kvar!

  Har inte läst eller sett Jack Reacher men en annan bloggare jag läser skriver väldigt mycket om de böckerna så man kanske skulle prova.
  Däremot kollar jag också Hjälp vi har köpt en bondgård och tycker den serien är så mysig trots att jag blir helt matt av alla deras projekt och det är verkligen inte en livsstil för mig! Men Kalle och Brita är ju så charmiga och jag tror nog att jag har sett alla deras tv serier!

  • Brysselkakan Says:

   Ja! Och vilken tur din man hade! Det är så typiskt när sånt här händer, T tänkte ju när han la den där att nu får jag inte glömma den… Och ja, det var körkort och betal- och kreditkort i fodralet.

   Böckerna om Jack Reacher är inte direkt mys pys men jag gillar dem!
   Hjälp vi har köpt en bondgård har nog fått många att tänka tanken ”ska vi inte flytta ut på landet” misstänker jag.
   Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: