Veckorna susar förbi

Sommaren pågår för fullt. Här hos mig har det inneburit lite sämre väder ett tag men senaste helgen ordnade det upp sig för att återgå till sämre i går igen… Ja ja, det är vad det är och man får bara gilla läget!

Så vi passade på
Men när helgen bjöd på sol och värme så passade vi på att tillbringa fredag och lördag på sjön. Nej, vi sover inte över i båten. Än. Beror mest på mig men vi får väl se!
Hur som helst så hade vi två mysiga dagar ute på vattnet, slöade, lyssnade på ljudbok, åt, fikade, slumrade lite och kom hem så där härligt trötta på kvällen.

Bara att byta
I förra veckan la hällen i lägenheten vi hyr ut av… Den har krånglat en gång innan men nu ville den inte alls och återgick hela tiden till att stänga av sig och visa felkod. Så i torsdags åkte vi till IKEA och köpte en ny. Och då våra hyresgäster ändå var bortresta torsdag till söndag passade det bra att byta häll.
Man kan tycka att den borde hålla längre än fem år, troligtvis skulle det nog gå att laga den men att ta hit någon för det plus jobb och delar, ja då kändes ny för 3 495 kr mer rimligt. Plus att den nya har fem års garanti.

20200716_123200

Så nu väntar vi
När vi var i Västerås och hämtade den nya hällen åt vi på Chop chop.
Och nu väntar vi på att det som stod i våra lyckokakor ska slå in. Hoppas det inte tar allt för lång tid bara.

IMG-20200719-WA0001

Som tur var
Annars var helgens tema ”tappa bort och hitta igen”.
Mellansonen var hos en vän i Göteborg. Köpte nya jeans och två par shorts. Och glömmer kassen på en restaurang på kvällen… De tar sig tillbaka men ingen kasse fanns kvar. Han är mer än lovligt ledsen på sig själv men vi konstaterar att hans kort har en försäkring som täcker. Medan han sitter i telefonkö för att anmäla ringer restaurangen och meddelar att kassen är återfunnen! Ibland har man tur och det finns ärliga personer, det var kläder för 2000 kr och kvittot låg i kassen.
Och så äldste sonen, som gick PW och inser när han kommer hem att han har hål i fickan på shortsen och att han tappat nyckeln… Han kom in för hans flickvän var hemma. I med lite mat och så ut och gå samma runda igen och leta. Och ca 300 meter från deras hus låg de!

Idag har T kört alla gamla hängrännor till tippen och sedan klippte jag gräset.
Nu ikväll är han iväg och spelar seriematch i Eskilstuna, ja de får tävla igen om man håller sig till alla rekommendationer och inte är fler än 50 personer. På så sätt är golf en utmärkt sport!

Hur är din sommar? Gör du något kul?
Vi sitter ju lite alla i samma båt och man får göra det bästa av det!

Annons

8 svar to “Veckorna susar förbi”

 1. Annika Says:

  SOV över i båten!!
  GÖR det!! DET skulle jag göra! Underbart att få somna en vacker kväll och sen vakna nästa dag och njuta av allt från början. Er båt ser så himla trevlig ut också.
  Gillar den verkligen!
  HOPPAS att du snart kommer vilja att sova över.

  Trist med hällen som måste bytas, men det blir nog bra.

  OCH vilken TUUUR din son hade som fick tillbaka sin kasse med kläder han köpt.
  DET finns hopp om mänskligheten!!

  Min sommar är mest vardag, men det gå det med …

  • Brysselkakan Says:

   Vi får se… Det är så mycket som måste funka: ta med mer mat (hur kyler vi den?), gå på toa (tänker när jag ev vaknar mitt i natten) och så själva sömnen. Vi får se! Har pratat om att ta med för ev övernattning och inte åka så långt så vi kan ta oss hem sent om jag ångrar mig. Jobbar på det!

   Tror nästan allas sommar är mer eller mindre mest vardag, tyvärr.

 2. karin Sjögren Says:

  Vilken tur med nycklar och klädpåse.
  Mest uteliv för vår del, gick en tur i skogen idag för att se efter blåbär, lite dåligt tålamod för plockning idag så det blev litet bottenskrap lagom till morgon drinken .
  R är i kristallen och spikar panel.

 3. Stella i Italien Says:

  Vilken bustur att få tillbaka både kläder och nycklar! – Båtlivet låter perfekt, jag har samma tvivel som du när det gäller övernattning!
  Härutanför Rom har nu den riktiga sommarvärmen infunnit sig, lite senare än vanligt. Hittills har vi haft max 30 grader, nu ska vi få 14 dagar med 33-34… Och över 20 grader på natten.
  Jag reser inte till Sverige i sommar. Att köra bil genom hela Europa med risk för att fastna nånstans pga av att det upptäcks en smitthärd och allt stängs ner, nej tack. Och flyga är det inte tal om – har du sett fotografierna från incheckning på diverse flygplatser mm?
  Jag har hittills klarat mig från Covid 19, tack vare lockdown, munskydd, distansering, isolering osv., och vill inte utsätta mig för några risker. Och för att vara alldeles uppriktig – om jag skulle bli sjuk, föredrar jag att bli vårdad i Italien där sjukvården nu har enorm erfarenhet av hur man skall tampas med eländet. (Dessutom har jag alltid möjlighet att ringa min husläkare, alla tider på dygnet, på hans mobil, det är standard här i min region i alla fall.)
  – Vi klarade av karantänen genom att chatta med våra vänner via Whatsapp – vilken fantastisk resurs! Jag var med i flera olika grupper, med svenskar, italienare eller andra. Så mycket roliga och intressanta video och youtubeinslag som ramlade in på telefonen! (och den höll på att krascha pga av att minnet blev allt fullare. Som tur var upptäckte jag det i tid, tyvärr fick jag radera massor av intressanta saker)
  I vanliga fall är jag ju i Sverige när det är som varmast här. Nu har jag skaffat en liten AC till de två rum som inte hade sådan (TV- och gästrum) . Och så har jag poolen. Simmar varje dag, och har ofta vänner här på bad och lunch. Så jag känner mig lugn och trygg. Men saknar min Skånevistelse något alldeles förfärligt… Stella

  • Brysselkakan Says:

   Ja verkligen tur! Ibland står sol, måne och vad det nu är rätt.
   Är nog lite för bekväm av mig för att sova i båten men vem vet; hade du frågat mig för fyra år sedan hade jag sagt ALDRIG BÅT! Så man kan ju ändra sig!
   Förstår att du stannar där du är; hemma är alltid tryggast även om det nu då är varmt. Det är inte direkt en varm sommar här… Vi skulle åkt ut med båten idag, vi var ute i går, men det är visserligen soligt men superblåsigt så vi slöar hemma.
   Och jag förstår att du saknar Skåne, har du någon som ser till ditt boende där?
   Ha en fin vecka!

 4. Stella i Italien Says:

  Hej igen! Ja min bror och svägerska håller koll på huset, det ligger inte så långt från dem. Det känns tryggt och bra. – Nu kör jag varmt-väder-rutiner: vattna blommor etc senast kl 7 på morgonen. Ställa alla fönster på vid gavel en timma så att den morgonfräscha luften kommer in – sedan stängs fönster och fönsterluckor för att hålla värmen ute så gott det går. Bad och lite sol på förmiddagen. Efter lunch håller jag mig inomhus, vid behov med AC påslagen ( när man svettas även om man sitter prick stilla). Om jag behöver handla gör jag det mellan sex och sju. Hittills har vi haft tur i och med att luftfuktigheten varit mycket låg för då är inte värmen så plågsam. Så det är ett ganska behagligt liv, måste jag säga. Då och då har jag vänner på besök för bad och lunch. Dock inte denna veckan för man förutser 40 graders värme ett par dagar. -Min hund ligger platt på golvet (gärna i badrummet på det svala kakelgolvet) och vill inte gå längre promenader än max 30 minuter. Sen vänder han hemåt. Jag lyder. Hoppas ni får tillbaka sommarvädret snart så det kan blir flera båtfärder! Stella

  • Brysselkakan Says:

   Låter verkligen som ett behagligt liv! Hoppas du kan komma till Skåne snart, även om det inte blir denna sommaren och tur att de ser till ditt hus.
   Just nu ser prognosen inte så lovande ut men kanske vi kan komma ut på söndag (mellansonen ska ev låna vår båt fredag till söndag morgon).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: