Bara regn hos mig

Japp, det har varit en hel del regn de senaste dagarna men också en del sol.
Ungefär som en svensk sommar brukar vara!

På vift
Förra torsdagen satte vi oss i bilen och körde ner till Växjö och äldste sonen och hans flickvän. Kändes lite märkligt att åka iväg så. Vi bodde på hotell och det var väl ungefär som vanligt. Anledningen var att sonen fyllde år, hela 32 år denna gången, och jo, det känns konstigt att ha så gamla barn!
Det bjöds på supergod tårta och vi bjöd middag på lokal.

Tre pälsbollar
Även de tre katterna, Athena, Sasori och Kyro bor ju hos sonen och hans flickvän. Tre små pälsbollar som lever ett bra liv och blir bortskämda.
Vi hjälpte sonen att bygga hyllor att hänga på deras element så katterna får lite mer att sitta på, de gillar att vara i fönsterna och spana på fåglar.

20200724_092205

Hotellfrukost
Alltid gott! Hotellet hade gjort det bra; en väg in och en väg ut till matsalen. Man fick boka in sig på en tid man ville äta. Det fanns ytterligare ett stort rum att sitta i om man ville eller att ta med brickan upp till rummet. Personal plockade snabbt bort disk och torkade av bord väl mellan gästerna. På det stora hela funkade det bra, sedan kan man undra varför vissa ska ha så svårt att hålla avstånd…
Och just det, vi fick gröna handskar att ha på oss när vi plockade ihop vår frukost.

Två bilder från Växjö
En på fel skor eller fel väder.
Och den andra på ett fint elskåp.

20200724_135658

Tre besök
På vägen hem hälsade vi på T:s föräldrar lite snabbt, stort avstånd så klart. Och även mina föräldrar fick ett snabbt besök. Sedan åkte vi till Eksjö, plockade upp en tårta och åkte till T:s syster som fyllde 50 i söndags. Vi avstod från hennes fest, kändes bäst så, och valde istället att ses hemma hos dem. Då vi i princip alltid missar högtider mm valde vi namnen på alla i hennes familj på tårtan. När jag beställde så bad jag dem vara kreativa med hur det placerade namnen och poängterade att Elinor stavas med ett L. Tycker de misslyckades med båda sakerna.

20200725_154212

20200725_182306

På sjön
Lördagen bjöd på fint väder så givetvis åkte vi båt. Åt gott, slöade och lyssnade på ljudbok.

Går framåt
Vårt projekt att bygga bort nivåskillnader i trädgården fortsätter. Och blev klart i går!
Nu är det baksidan på altanen som ska få ett litet tak, där har vi skottkärran och lite annat stående.

Regnade bort…
Det sista jag gjorde i går var att plana ut kring altanen, lägga på sandblandad jord och så gräs.
Och idag kom et störtskur, det regnade så varken brunnar eller stuprör hann med och givetvis låg alla gräsfrön och den mesta jorden inte alls där den skulle efteråt… Bara att göra om antar jag.

Men nr 1…
När T spelar golf har han med sig en blandning av solrosfrö, pumpakärnor, russin och mini-Smarties.
Förra veckan frågade jag i godisbutiken om han kunde sälja en hel låda av Smartisarna till mig och ja, det gick. I måndags gick jag dit för att köpa lådan. Den vägde 2,395 kg, deras kilopris är 69 kr. Och så säger tjejen som står i kassan att hennes chef sagt att han vill ha 250 kr för lådan. Man behöver ju inte vara så duktig i matte för att fatta att det var skitdyrt. Påpekade att det blir billigare om jag tar en påse och skopar upp från lösvikten. Detta förändrade inte priset på lådan så jag sa nej tack och tömde det som låg bland lösvikten i en påse, sparade nästan 100 kr.
Fattar inte riktigt hur ägaren tänkte där.

20200727_213606

Men nr 2…
Alltså… semlor i juli?
Ur led är tiden.

20200726_121123

Kan själv!
Golvvärmen i vår tvättstuga började strula i förra veckan. Trots termostat på noll var golvet varmt. Vi har trådlösa termostater där och jag felsökte lite och fick allt till att fungera igen!

Det var en lång lista!
Nu ska jag sätta mig och läsa lite, ute regnar det fortfarande och T är nere i båten och fixar med något.

Annons

2 svar to “Bara regn hos mig”

 1. Annika Says:

  HAHA, men vad KNÄPPT med smartisarna. Alltså hur tänkte de där egentligen?? Men du löste det :-D
  GODA tårtor också, mums.
  nej, inte speciellt kreativt med namnen där inte, och dessutom felstavat FAST du sagt till.

  Älskar er uteplats i trädgården. Vilken mysig pärla. SÅNT där ÄLSKAR jag! Just när det blir mysfaktor i massor och man VILL sitta där till varje pris.

  Båten också, såååå fint med den.
  Men jag skulle sova över, hihi!!

  Semlorna, så konstigt, och tråkigt också för den delen. har accepterat att de kommer runt julen (och älskar konceptet med julsemlor, alltså saffran i brödet), men sen kan de gott försvinna efter att fettisdagen är över. Sen kan de återkomma i julform i nov-dec och i vanlig form efter jul.

  BRA att det kändes OK med frusen på hotellet. Ja, jag sjulle vilja ta Sverige i örat ibland då det kommer till distans etc. Har sett så många konstiga bilder fr olika platser runt om Sverige denna sommar. Det är som om viruset inte skulle finnas.

  Ha en fin helg!!

  • Brysselkakan Says:

   Ja, hur tänkte han i godisbutiken!
   Det blir bra kring vår altan, detta projekt har varit på G några år men ibland är det bra att saker tar tid så man hinner komma på den bästa lösningen!
   Ha en fin helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: